ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Zehra Sarar Anaokulu

"Dönüştürürken Üretiyoruz"

Peki bunu nasıl yapıyoruz?

Kümesimiz nasıl aydınlanıyor biliyor musunuz?

Seramızda ki ürünler nasıl büyüyor biliyor musunuz?

Size anlatalım o zaman.

Kümesimizin çatısına yerleştirdiğimiz güneş enerji paneli ile elektirik üretip kümesimizin aydınlatılmasını ve diğer enerji ihtiyaçlarını güneşten karşılıyoruz. Ayrıca anne tavuklarımızın 21 günlük emeği sonucu olan civcivlerimizle kümesimiz de zenginleşmeye devam ediyor.

Size seramızı da anlatalım.

Bir önceki senenin sebzelerinden elde ettiğimiz tohumları hazırladığımız toprakla buluşturuyoruz. Okulumuzun yağmur oluklarında bulunan yağmur suyu depolarında biriktirdiğimiz su ile suluyoruz. Mutfağımızın atıklarından yaptığımız komposttan elde ettiğimiz gübreyi, toprak ve bitkilerimizle buluşturuyoruz. Ve doğal olarak büyümelerini sağlıyoruz. Bu süreçler devam ederken ayrıca sınıf atığa dikkat ediyoruz. Aldığımız ürünlerle okulumuz mutfağında yemekler pişiriyor ve  seramızdan aldığımız ürünler ile kışlık turşularımızı da yapıyoruz.

Hepsi bu kadar mı? Tabii ki değil...

Doğamızı korumak ve çocuklarımızda farkındalık yaratmak adına çocuklarımızın evlerinde biriktirdikleri plastik, kağıt , cam, metal , atık yağ vb. atıkları, okulumuzda bulunan Sıfır Atık Toplama Merkezine getirmelerini sağlayarak atıkları ilgili yerlere ulaştırıyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. Yılını okulumuzda ve mahallemizde düzenlediğimiz program ile coşku içinde kutladık. Sınıflarımız hazırladığı etkinlikler ile başlayan programımız okulumuzdan Ihlamurkent pazar yerine kadar yapılan kortej yürüyüşü ile devam etti. Pazaryerinde okulumuzun planladığı 100.yıl Cumhuriyet Konseri ile programımızı tamamladık. Programın hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen bütün öğretmenlerimize, katılım sağlayan velilerimize ve 100.yılı çosku ve heyacan ile kutlayan çocuklarımıza teşekkür ederiz.

Eyl

Okulumuz personeline hijyen eğitimi verildi.

Haz

Odunpazarı Kaymakamımız Sayın Ömer ULU, İlçe Mlili Eğitim Müdürümüz Murat SERTSÖZ ve Şube Müdürümüz Nurullah SEYİDOĞLU okulumuzu ziyaret ettiler. Okulumuzu gezerek incelemerlerde bulundular. Sene başında sebzelerden elde ettiğimiz tohumlar ile yetiştirdiğimiz fidelerde olan ürünlerin ilk hasadını Sayın Kaymakamamız Ömer ULU ve Sayın Müdürümüz Murat SERTSÖZ ile gerçekleştirdik. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.

Kas

Zehra Sarar Anaokulu olarak, ülkemizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlar, başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm silah arkadaşları, şehitlerimiz ve ebediyete göçmüş gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun!

Eyl

Öğretmenlerimize Metin BARUT tarafından Okul Öncesi Eğitimde Orff Schulwerk yaklaşımı ile ilgili uygulamalı eğitim verildi.